Logare

Înregistrare

Panoul Webmastera

 

Nu ai reușit sa găsești răspunsul dorit ?

Scrie-ne pe sesiunea de Chat sau trimite-ne un email către contact@webwave.ro

Dacă ai nevoie de anumite funcții noi, scrie-ne pe grupul comunității WebWave.

Înapoi

22 mai 2019

Adresa site-ului cu www sau fără?

De ce este chiar important să facem o astfel de alegere?

Cu WWW sau fara el?

Cum se stabilesc domeniul principal?
 

De ce este chiar important să facem o astfel de alegere?

Înainte de a vă oferi răspunsul, trebuie să înțelegeți de ce este chiar important să alegeți un nume de domeniu cu sau fără WWW. Aici puteți citi ghidul despre cum să construiți un site web și să alegeți un nume pentru adresa site-ului dvs.
 

Primul lucru pe care ar trebui să-l știți este că atunci când cumpărați orice domeniu, obțineți două versiuni ale acestuia:

Prin urmare, site-ul dvs. poate fi afișat atât sub www.mydomain.com, cât și mydomain.com.

Mică diferență?

Poate pentru utilizatorii dvs. - da, dar pentru Google este o diferență considerabilă care poate cauza probleme serioase. Potrivit celor mai populare site-uri web ale motoarelor de căutare de pe Internet, www.mydomain.com și mydomain.com sunt două site-uri separate.

Ce înseamnă mai exact asta?

Înseamnă că, dacă la ambele nume de domenii conținutul este același, (și ar trebui să fie pentru că dorim să avem site-ul nostru sub acest nume de domeniu), atunci Google le citește ca „conținut duplicat”, ceea ce este un semn că Google face Nu iertați.Pedeapsa este de obicei o scădere semnificativă a calității site-ului și o scădere a SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).
 

Cu WWW sau fara el?

Din punct de vedere tehnic, dacă redirecționările 301 funcționează corect, nu are nicio diferență între aceste două opțiuni.

Cu toate acestea, ar trebui să ne gândim la utilizatorii noștri și la ce este mai ușor de utilizat pentru ei.

Un nume de domeniu fără „www” este mai scurt, mai ușor de reținut și mai ușor de creat în grafică și așa mai departe.

Atunci de ce ar trebui să alegem un nume cu „www”?

Întrebarea este: cât de familiar este cu tehnologia publicul țintă. Dacă utilizatorii noștri nu au suficiente abilități de calculator, atunci scrierea unui domeniu cu „www” pare să fie evidentă pentru ei. În acest caz, ar trebui să mergem doar cu www.mydomain.com.

 

În WebWave am ales un nume de domeniu fără www și am folosit redirecționări 301 create automat de WebWave. Acesta este motivul pentru care atunci când introduceți  www.webwave.ro  în motorul dvs. de căutare de pe Internet veți intra pe site-ul nostru web, dar în bara de locație, numele domeniului va fi fără www.

Cum se stabilesc domeniul principal?

Cum să eviți astfel de situații? În majoritatea cazurilor, ar trebui să deschideți fișierul.htaccess și să creați 301 linii de cod de redirecționare...

Din fericire, folosind generatorul de site-uri WebWave CMS,  tot ce trebuie să faci este să adaugi un domeniu pe site-ul tău (Citește mai mult) și să alegi dacă domeniul tău are WWW sau nu. WebWave va crea automat toate redirecționările 301 necesare.

Datorită acestui fapt, utilizatorii care caută domeniul dvs. cu www sau fără vor fi redirecționați către una dintre versiunile domeniului dvs. și Google nu îl va percepe ca pe un conținut duplicat.

 

  1. Accesați Panoul webmasterului
     
  2. Selectați „Adresă web”


Fă click pe butonul ”Setări adresă web”

  3. Bifează versiunea corespunzătoare și închide fereastra.

Bifează opțiunea cu sau fără www

 

Nu ai reușit să găsești soluția?

Îți lipsesc funcții în WebWave?

Întreabă pe Facebook

Trimite-ne un Mesaj

Companie.

Materiale. 

Prețuri. 

Programul WebWave.

Urmărește-ne pe:

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Mobile menu

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave