Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Urmărește-ne pe:

Programul WebWave.

Prețuri. 

Materiale. 

Companie.

Trimite-ne un Mesaj

Întreabă pe Facebook

Îți lipsesc funcții în WebWave?

Nu ai reușit să găsești soluția?

În programul WebWave, Meniul este principalul element care asigură navigarea utilizatorului pe site. În acest tutorial vei afla cum poți crea un site cu un sistem de navigare eficient, prietenos utilizatorilor.

  1. Adăugarea meniului la site
  2. Editarea meniului
    1. Crearea subpaginii noi pentru meniu
    2. Crearea butoanelor cu link-uri către subpagini, articole existente, adrese URL și alte opțiuni
    3. Eliminarea subpaginilor din meniu
    4. Modificarea ordinii elementelor din meniu
    5. Crearea meniului cu 2 niveluri
    6. Modificarea etichetei butoanelor din meniu
  3. Setările meniului
  4. Editarea meniului - aspectul grafic
    1. Modificarea orientării Meniului - pe vertical / orizontal
    2. Editarea întregului meniu - aspectul grafic
    3. Editarea butoanelor din meniu - aspectul grafic
    4. Un buton arată altfel de cât celelalte

 

Adăugarea meniului la site

În programul WebWave, Meniul poate fi inclus din Panoul de elemente din stânga. Este suficient un click pe butonul respectiv sau "tragerea" elementului pe site.


Când adaugi un meniu nou la un site web creat în WebWave, acesta va include link-uri către toate subpaginile existente pe site.

 

Editarea meniului

Pentru a edita un Meniu, facem click dreapta și alegem în opțiunea Editează conținutul și ordinea butoanelor.



 

Crearea subpaginii noi pentru meniu

Pentru a crea subpagini noi pentru meniu trebuie să parcurgi următorii pași:

  1. Treci la editarea meniului
  2. Fă click pe Creează un buton

     
  3. Alege opțiunea CĂTRE O SUBPAGINĂ NOUĂ
     
  4. Introdu denumirea subpaginii noi
     
  5. Fă click pe butonul ADAUGĂ

 

 

Crearea butoanelor cu link-uri către subpagini,  articole existente, adrese URL și alte opțiuni

Pentru a crea subpagini noi pentru meniu efectuiază trebuie să parcurgi urmăptorii pași:

  1. Treci la editarea meniului
  2. Fă click pe Creează un buton
  3. Alege opțiunea CU UN LINK CĂTRE 
     
  4. Intodu textul  butonului alege una fin opțiunile pentru setarea link-urilor
     
  5. Fă click pe butonul ADAUGĂ

Opțiunile de setare a link-urilor în meniu:

  • Fără acțiune - permite crearea unui element al meniului, a cărui click nu generează nici o reacție din partea site-ului. Este un buton foarte util atunci când dorim să creăm un meniu cu două nivele și dorim ca la trecerea cu cursorul peste buton să se "desfășoare" al doilea nivel al meniului.
  • Subpagină a site-ului - permite crearea unui element al meniului, care direcționează către o subpagină dorită de pe site.
  • Articol de pe site - permite crearea unui buton al meniului care redirecționează către un articol ales de pe site.
  • Element de pe subpagină - permite crearea unui buton în meniu, a cărui click va determina trecerea la un element specificat de pe site. De exemplu: la capătul de jos al subpaginilor, după "kilometri" de text se află o galerie către care dorim să amplasăm un link în meniul principal. Alegem opțiunea adaugă un link către Obiect pe subpagină alegem subpagina pe care se află obiectul corespunzător. Dacă nu știm care este denumirea obiectului dorit, trecem la subpagina necesară, alegem obiectul dorit și citim în lista de straturi - denumirea elementului va fi scrisă cu verde.
  • Adresa web - permite crearea unui element al site-ului, care redirecționează utilizatorul către orice site din rețea. Este suficient să indici adresa URL în câmpul Adresa web și să setezi dacă site-ul trebuie să fie accesat într-o nouă filă a browserului sau în fila curentă.
  • Mai multe - permite crearea butoanelor de meniu nestandarde:
    • Telefon - atunci când facem click pe un buton de acest gen va fi lansat programul Skype sau va permite executarea unui sunet în cazul în care site-ul va fi accesat de pe telefon.
    • E-mail - un click pe acest buton va genera accesarea unui program e-mail client, cu un mesaj e-mail nou, cu adresa destinatarului indicată - gata pregătită pentru ca mesajul să fie scris și expediat.
       

Eliminarea subpaginilor din meniu

Pentru a elimina un element al Meniului, îl tragem pur și simplu în afara câmpului de jos. Poți la fel să deschizi detaliile elementului și să faci click pe ȘTERGE ACEST BUTON.

Modificarea ordinii elementelor din meniu

Pentru a modifica ordinea subpaginilor, pur și simplu "apucăm" butonul în câmpul din mijloc și îl "tragem" spre poziția pe care o dorim să fie indicată în meniul nostru.
 


 

Crearea meniului cu 2 niveluri

Pentru a adăuga un element la al doilea nivel al meniului, este nevoie pur și simplu de a sorta corespunzător elementele din meniu și de a amplasa elementele pentru nivelul 2 sub elementul din primul nivel mutându-l îndreapta.

ATENȚIE: Crearea meniurilor cu un număr mai mare de niveluri de cât 2 nu este permisă în WebWave pentru a asigura navigarea confortabilă a utilizatorilor pe site-urile create în WebWave.
Mai multe recomandări referitoare la crearea meniurilor vezi în acest articol


Modificarea etichetei butoanelor din meniu

Pentru a modifica eticheta unui buton al Meniului, treci la editarea conținutului meniului și deschide detaliile butonului ales - facem click pe săgeata din dreapta. Apoi în fereastra Etichetă înscriem denumirea de care avem nevoie, după care facem click pe butonul Salvează.
 

 

 

 

 

Detaliile butoanelor din meniu

În detaliile elementului Meniului putem seta dacă dorim ca link-ul să se deschidă în fila curentă sau într-o filă nouă. La fel aici putem vedea denumirea originală a subpaginii spre care redirecționează link-ul.

 

Setările meniului

La alegerea meniului în Panoul de setări din dreapta deschidem secțiunea Setările meniului, unde vom găsi mai multe opțiuni.
 


 

  1. Adaugă subpagini noi - Fiecare subpagină nouă adăugată la site va fi automat adăugată și la meniul dat. Dacă nu dorești, ca subpagini noi să fie adăugate în mod automat la Meniu, dezactivează această funcție.

  2. Spațierea - aici poți seta spațierea dintre butoane în Meniu - exprimat în pixeli.

  3. Tipul meniului - aici poți alege dacă Meniul trebuie să fie orizontal, vertical sau mobil.

  4. Submeniu - aici poți alege în ce direcție se vor "desfășura" opțiunile submeniului (elementele de nivelul 2).

  5. Ajustarea meniului - aici vei seta alinierea etichetelor elementelor din meniu

 

Editarea meniului - aspectul grafic

Modificarea orientării Meniului - pe vertical / orizontal

Pentru a modifica tipul Meniului în Programul WebWave, pur și simplu alegem meniul și în Panoul de setări din dreapta alegem în opțiunea Tipul meniului modul în care se vor desfășura elementele de nivelul doi.

 

Editarea întregului meniu - aspectul grafic

Pentru a modifica modul în care arată întregul meniu facem un singur click pe meniu și în Panoul de setări din dreapta setăm în secțiunea Stil caracteristicile elementului exact așa ca și în cazul celorlalte elemente. Poți seta fundalul, Umplutura elementului, liniile de contur etc.

 

Editarea butoanelor din meniu - aspectul grafic

Pentru a modifica stilul fiecărui buton din meniu este suficient să facem click dublu pe buton. Liniile de contur verzi în jurul meniului vor dispărea, și va apărea o linie de contur în jurul butonului selectat.

În Panoul de setări din dreapta putem edita modul în care arată fiecare buton al Meniului, suplimentar va apărea editorul textului etichetelor

Este suficient să modificăm modul în care arată un buton - celelalte butoane ale meniului își vor conforma aspectul grafic conform butonului selectat.

Butoanele meniului au 3 stări. Poți edita modul în care arată butonul pentru toate cele 3 stări. În Panoul de setări poți alege starea pentru care dorești să editezi butonul

  • În starea Normal - starea inițială a butonului
  • La trecerea cu cursorul peste buton - starea butonului în momentul când utilizatorul trece cu curosul peste buton. Scopul acestei stări este de a sugera că butonul este un elemente interactiv, că utilizatorul poate face click pe buton.
  • În starea Activ - stare activă a elementului Meniului este starea în care arată elementul meniului atunci când utilizatorul se află pe subpagina indicată de acel element. De exemplu: dacă suntem pe subpagina Contact, butonul Contact va fi în stare activă. Pentru a edita modul în care arată butonul în stare activă alegem meniul și selectăm în Panoul de setări starea Activ.

 

Un buton arată altfel decât celelalte

Dacă dorești ca un buton al meniului să arate într-un mod mai diferit față de celelalte elemente, facem click dublu pe element și în Panoul de setări → Setările butoanelor meniului dezactivăm opțiunea
Stil constant al butoanelor .

De acum toate modificările implementate pentru acel element nu vor influența celelalte elemente.

Cum adaug un Meniu la site-ul meu

24 mai 2019

Înapoi

Nu ai reușit sa găsești răspunsul dorit ?

Scrie-ne pe sesiunea de Chat sau trimite-ne un email către contact@webwave.ro

Dacă ai nevoie de anumite funcții noi, scrie-ne pe grupul comunității WebWave.

 

Panoul Webmastera

Înregistrare

Logare