Logare

Înregistrare

Panoul Webmastera

 

Nu ai reușit sa găsești răspunsul dorit ?

Scrie-ne pe sesiunea de Chat sau trimite-ne un email către contact@webwave.ro

Dacă ai nevoie de anumite funcții noi, scrie-ne pe grupul comunității WebWave.

Înapoi

15 noiembrie 2019

Site-ul responsiv (RWD) - ce este și prin ce se deosebește de un site mobil

RWD - Responsive Web Design este un tip de web design care oferă o experiență de vizualizare personalizată pentru diferite platforme de browser. Un site web creat cu RWD va afișa o interfață diferită în funcție de dispozitivul care este utilizat pentru a accesa site-ul.

 

 

RWD are multe avantaje în comparație cu o versiune mobilă:

 

 1. Sistem de management al conținutului (CMS) – site-urile web RWD pot fi publicate și editate printr-un singur panou de administrare (ceea ce nu este posibil pentru versiunile mobile). Panoul și site-ul web sunt două servicii independente care trebuie actualizate separat.
   
 2. RWD ajustează aspectul site-ului web pentru fiecare dispozitiv separat - pe site-ul web RWD putem schimba aspectul site-ului web pe fiecare dispozitiv separat, astfel încât să se potrivească cu lățimea recomandată pentru fiecare ecran. În versiunea mobilă totul arată la fel pentru fiecare dispozitiv mobil.
   
 3. O singură adresă URL – indiferent de dispozitivul pe care este vizualizat site-ul web, adresa URL nu se va schimba în adresa versiunii mobile. Deci, atunci când trimiteți un link către o altă persoană care îl poate vizualiza pe un alt dispozitiv, site-ul web va fi afișat corect. Versiunile mobile au de obicei o ușoară modificare a adresei URL, de exemplu „m.webwavecms.com” sau „mobile.webwavecms.com”.
   
 4. RWD are rezultate SEO mai bune – o versiune mobilă ne pune în pericol de „conținut dublu”. Va afecta negativ poziționarea site-ului dvs., atunci când un motor de căutare descoperă că site-ul dvs. și versiunea sa mobilă au același conținut, dar adrese URL diferite.                                                                                             
 5. Coduri de urmărire partajate – versiunile mobile nu sunt plasate pe același serviciu, de aceea trebuie să implementăm două coduri de urmărire (wg Google Analytics) și să însumăm rezultatele. Nu se aplică site-urilor web RWD.                                                                                                                                                                                   
 6. Google friendly – ​​Google încurajează webmasterii să folosească tehnologia RWD, deoarece este ușor de utilizat, astfel încât site-urile web RWD au un avantaj SEO suplimentar. 


 

Versiunile mobile au avantaje față de site-urile web RWD?

 1. Mai rapid de realizat – crearea versiunii mobile necesită mai puțin timp.                                                                    
 2. Mai ușor de „slăbit” – optimizarea versiunii mobile este puțin mai ușoară decât a celei RWD.
   
 3. O posibilitate de a crea o navigare și un conținut separat - este posibil și pentru site-urile web RWD, deși durează mult mai mult timp.

 

Concluzie

După cum puteți vedea, cea mai bună alegere este să creați site-uri web RWD. Site-urile responsive sunt mai accesibile utilizatorilor, mai ușor de citit pe diverse dispozitive și au un avans în ceea ce privește poziționarea. Să creăm site-uri web receptive și să lăsăm versiunea mobilă să cadă pe margine.

Nu ai reușit să găsești soluția?

Îți lipsesc funcții în WebWave?

Întreabă pe Facebook

Trimite-ne un Mesaj

Companie.

Materiale. 

Prețuri. 

Programul WebWave.

Urmărește-ne pe:

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Mobile menu

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave