Trimite-ne un Mesaj

Întreabă pe Facebook

Îți lipsesc funcții în WebWave?

Nu ai reușit să găsești soluția?

Înainte să ne apucăm de treabă, este important să definim termenul de ”responsivitate” - aceasta este o modalitate de a optimiza site-ul la dispozitive mobile, iar mai exact înseamnă că site-ul se adaptează automat la lățimea ecranului pe care este afișat. Aceasta este diferența principală dintre un site responsiv și o versiune mobilă a site-ului care reprezintă o pagină web separată, creată special pentru dispozitivele mobile.

Site-urile responsive reprezintă doar o singură versiune care este afișată corect pe fiece dispozitiv, independent de lățimea ecranului acestuia. În prezent specialiștii de webdesign și SEO susțin superioritatea site-urilor responsive.

Pentru a crea primul Tău site responsiv este necesar de a pregăti mai întâi versiunea de desktop - primul mod RWD (abrev. de la engl. Responsive Web Design - Proiectare Web Responsivă). Acest mod este inițial ales în programul WebWave. Atunci când proiectul modului Desktop va fi executat poți trece la următorul mod al site-ului tău responsiv.

Crearea site-ului responsiv se bazează pe ajustarea elementelor create mai devreme la așa numitele ”breaking point” - liniile care definesc lățimile standarde ale site-ului în modurile corespunzătoare. Totul ce se află în afara așa numitelor ”Breaking point-uri” poate fi decupat, ascuns.

Deci este suficient să schimbăm poziția și dimensiunile elementelor pentru ca acestea să fie bine afișate pe ecranele tuturor dispozitivelor.

  1. Activarea modurilor RWD
  2. Alegerea modului pentru lucru
  3. Ajustarea elementelor
  4. Publicarea modurilor
  5. Resetarea setărilor
  6. Dezactivarea modurilor RWD

 

Activarea modurilor RWD

Trecem cu cursorul pe bara de sus, pe pictogramele care definesc modurile RWD. Ca rezultat va apărea o fereastră cu butonul de activare. Facem un click pe buton pentru a activa modurile RWD.

Activarea modurilor RWD

 

Alegerea modului pentru lucru

În cazul nostru aceasta va fi modul Tabletă - facem un click pe pictograma Tabletei.

Alegerea modului RWD

 

Ajustarea elementelor

După cum vedem site-ul nostru necesită ajustarea fiecărui element. Modul în care arată în prezent corespunde modului Desktop, pe care l-am creat anterior.

Pentru a ajusta elementele este necesar să modificăm poziția și dimensiunile elementelor. Ajustarea elementelor de obicei nu durează mult. Totul depinde de complexitatea paginii noastre.

Pot apărea situații când textul sau meniul, pe care l-am creat necesită modificări. Atunci este nevoie să modificăm modul în care amplasăm elementele sau să le creăm din nou. Deci este necesar să cunoaștem cum putem ascunde elementele de pe site.

Acțiunile descrise mai sus pot fi aplicate pentru fiecare din moduri pe care îl edităm - metoda este aceeași.

Ajustarea elementelor la modul RWD

 

 

Publicarea modurilor

După ajustarea corespunzătoare a site-ului trecem la publicare. Pentru aceasta facem un click pe butonul setărilor RWD (pictograma roților dințate), alegem, prin bifare, modurile pregătite de noi. După care facem un click pe butonul verde ”Salvează setări” și pe butonul ”x” din colțul dreapta sus.

Publicarea modurilor

 

Resetarea setărilor

Există la fel opțiunea de a reseta setările pentru modurile RWD. Această opțiune permite ajustarea elementelor pe site fără necesitatea de a retrage schimbările efectuate. Această opțiune poate fi ușor activată în fereastra ”Setări RWD”.

Resetarea RWD

 

Dezactivarea modurilor RWD

Dacă consideri că editarea modurilor RWD este absolut nenecesară la momentul de față, poți dezactiva această opțiune. Modurile RWD pot fi dezactivate în fereastra ”Setări RWD”.

Dezactivarea modurilor RWD

Primul site optimizat pentru dispozitivele mobile

24 mai 2019

Înapoi

Nu ai reușit sa găsești răspunsul dorit ?

Trimite-ne un Mesaj, scrie-ne pe Facebook sau contacteaza-ne prin trimiterea unui email catre adresa contact@webwave.ro

Dacă ai nevoie de anumite Funcții completeaza acest Formular pentru a le putea analiza si implementa in viitor.

 

PANOUL WEBMASTER

LOGIN

ÎNCEPE ACUM

 

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

TUTORIALE

WEBWAVE

PROGRAM

PANOUL WEBMASTER

ÎNCEPE ACUM

Creează Site-uri Web Uimitoare cu ajutorul platformei WebWave ! 
Începe cu o pagină curată sau alege un șablon deja optimizat pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile cerințe.

PREȚURI

Pentru clienți

PL

EN

RO

 

 

Cunoaște-ne mai bine în rețea