Logare

Înregistrare

Panoul Webmastera

 

Nu ai reușit sa găsești răspunsul dorit ?

Scrie-ne pe sesiunea de Chat sau trimite-ne un email către contact@webwave.ro

Dacă ai nevoie de anumite funcții noi, scrie-ne pe grupul comunității WebWave.

Înapoi

24 mai 2019

Primul site optimizat pentru dispozitivele mobile

Înainte să ne apucăm de treabă este important să definim termenul de responsivitate - aceasta este o modalitate de a optimiza site-ul la dispozitive mobile, mai exact înseamnă că site-ul se adaptează automat la lățimea ecranului pe care este afișat. Aceasta este diferența principală dintre un site responsiv și o versiune mobilă a site-ului care reprezintă o pagină web separată, creată special pentru dispozitivele mobile.

Site-urile responsive reprezintă doar o singură versiune care este afișată corect pe fiecare dispozitiv, independent de lățimea ecranului acestuia. În prezent specialiștii de webdesign și SEO susțin superioritatea site-urilor responsive.

Pentru a crea primul tău site responsiv este necesar să pregătești mai întâi versiunea de desktop - primul mod RWD (abrev. de la engl. Responsive Web Design - Proiectare Web Responsivă). Acest mod este inițial ales în programul WebWave. Atunci când proiectul modului Desktop va fi executat poți trece la următorul mod al site-ului tău responsiv.

Crearea site-ului responsiv se bazează pe ajustarea elementelor create mai devreme la așa numitele breaking point - liniile care definesc lățimile standarde ale site-ului în modurile corespunzătoare. Totul ce se află în afara așa numitelor Breaking point-uri poate fi decupat, ascuns.

Deci este suficient să schimbăm poziția și dimensiunile elementelor pentru ca acestea să fie bine afișate pe ecranele tuturor dispozitivelor.

  1. Activarea modurilor RWD
  2. Alegerea modului pentru lucru
  3. Ajustarea elementelor
  4. Ajustarea elementelor în mod automat
  5. Resetarea setărilor
  6. Dezactivarea modurilor RWD

 

Activarea modurilor RWD

Trecem cu cursorul pe bara de sus, pe pictogramele care definesc modurile RWD. Ca rezultat va apărea o fereastră cu butonul de activare. Facem un click pe buton pentru a activa modurile RWD.

Activarea modurilor RWD

 

Alegerea modului pentru lucru

În cazul nostru aceasta va fi modul Smartphone vertical - facem un click pe pictograma Smartphone vertical.

Alegerea modului RWD

 

Ajustarea elementelor

După cum vedem site-ul nostru necesită ajustarea fiecărui element. Modul în care arată în prezent corespunde modului Desktop, pe care l-am creat anterior.

Pentru a ajusta elementele este necesar să modificăm poziția și dimensiunile elementelor. Ajustarea elementelor de obicei nu durează mult. Totul depinde de complexitatea paginii noastre.

Pot apărea situații când textul sau meniul, pe care l-am creat necesită modificări. Atunci este nevoie să modificăm modul în care amplasăm elementele sau să le creăm din nou. Deci este necesar să cunoaștem cum putem ascunde elementele de pe site.

Acțiunile descrise mai sus pot fi aplicate pentru fiecare din moduri pe care îl edităm - metoda este aceeași.

Ajustarea elementelor la modul RWD

 

 

Ajustarea elementelor în modul automat

Putem ajusta elementele în mod automat selectând Ajustează elementele în mod automat

Publicarea modurilor

 

Resetarea setărilor

Există la fel opțiunea de a reseta setările pentru modurile RWD. Această opțiune permite ajustarea elementelor pe site fără necesitatea de a retrage schimbările efectuate. Această opțiune poate fi ușor activată în Panoul de setari, fila Site web, secțiunea Resetarea modurilor RWD.

Resetarea RWD

 

Dezactivarea modurilor RWD

Dacă consideri că editarea modurilor RWD nu este absolut necesară la momentul de față, poți dezactiva această opțiune. Modurile RWD pot fi dezactivate dezactivand butonul atașat în imagine.

Dezactivarea modurilor RWD

Nu ai reușit să găsești soluția?

Îți lipsesc funcții în WebWave?

Întreabă pe Facebook

Trimite-ne un Mesaj

Companie.

Materiale. 

Prețuri. 

Programul WebWave.

Urmărește-ne pe:

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Mobile menu

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave